Opbouw van een kota in 3 stappen

Voor de opbouw van de door u gekozen kota, prieel of blokhut ontvangt u ruimschoots op tijd voor de aflevering van het bouwpakket een Nederlandstalige handleiding. Een kota kan in één dag worden opgebouwd en in één dag afgewerkt worden.
Bij het goed waterpas leggen van het fundament (beton, houten vloerdelen of de thermovloer) bieden wij graag de nodige begeleiding. Er zijn voor de verdere opbouw minimaal drie mensen nodig om de wand- en dakpanelen op hun plaats te brengen en te bevestigen. Op deze pagina volgt een beknopte beschrijving van de bouwfasen, om u daarvan een idee te geven.
 
In de eerste fase worden de wandpanelen aangebracht op funderingsbalken langs de rand van de vloer. De panelen worden op de hoeken aan de buitenzijde aan elkaar bevestigd. In de eerste en beide volgende fasen vinden steeds metingen plaats (waterpas en kruismetingen van hoek naar hoek) volgens de beschrijving in de handleiding.
 
Aan de bovenkant van de wandpanelen worden dan de horizontale balken geschroefd die het dak zullen dragen. Deze balken worden aan de binnenkant met driehoekige inzetstukken verstevigd. De dakelementen worden geleverd met dakbedekking, de zgn. "shingles". Om het dak rondom dicht te maken worden de dakbalken aan de binnenzijde met 5 schroeven aan elkaar bevestigd, zodat ze steunen op de horizontale balken en de inzetstukken.
 
Tenslotte worden de toegangsdeur en het kapje erboven geplaatst. Daarna kan het afwerken en inrichten beginnen. Arctic Finland House heeft een Engels-gesproken instructie-video online geplaatst, die e.e.a. inzichtelijk maakt.

 

Ga naar: Kota Naar Eigen Ontwerp >

Wanden plaatsen
Wand-elementen op de
funderingsbalken plaatsen
Deuren en ramen
Hoekelementen en
dakdraagbalken plaatsen
Dakdelen aanbrengen
Dakdelen aanbrengen
en deur inzetten

Ed en Dinie Kommer
HakoHolland
Barchemseweg 92
7261 MT Ruurlo
T: 0573 - 453851
E: info@hakoholland.nl

 
De Finse Kota's
Home, Oorsprong
De echte Kota's
Thermovloer
Kota Opbouwen
Kota Op Maat
Mogelijkheden
Victoria Prieel
Sauna Kota
Combi Kota
Inrichting
Informatie
Prijslijst
Tekeningen
Reageren
Onze Facebook-pagina